Aanbouwdeel koppelingen

Minigraver snelkoppeling CW00 CW05 CW10

CW-koppeling is een standaard die veel gebruikt wordt om aanbouwdelen te koppelen.

Een zogenaamde "snelwissel" is nodig om CW aanbouwdelen te koppelen: een snelwissel is te maken voor alle minigravers. Bij de aangeboden snelwissel staat een formulier, waarmee u de maten kan aangeven van de koppeling van uw minigraver. Daarna kunt u uw CW aanbouwdelen koppelen.

Bij onze snelwissels is een lasthaak optioneel: bij enkele machines is dit niet gewenst omdat dit het kantelbereik bij die machines beperkt. 

Bij minigravers worden de volgende CW-koppelingen gebruikt:

  • CW00 : asmaat 30mm, afstand assen 150mm, afstand tussen oren 150mm. 
  • Machineklasse: kleiner dan 1 ton

Afmetingen CW koppelingen CW00 

  • CW05 : asmaat 40mm, afstand assen 200mm, afstand tussen oren 180mm
  • Machineklasse: 1-4 ton

Afmetingen CW koppelingen CW05

  • CW10 : asmaat 50mm, afstand assen 300mm, afstand tussen oren 320m
  • Machineklasse: 4-9 ton

Afmetingen CW koppelingen CW10

Omkeerhaak

Een variant hierop is de zogenaamde "omkeer" of "hamer" haak. Dezelfde standaard, maar een andere manier van aankoppelen.

Een goed voorbeeld hierbij is de sorteergrijper: het merendeel van onze klanten prefereert de omkeer koppeling bij sorteergrijpers.

Dubbele haak

Nog een variant hier op is de "dubbele" haak. Hiermee kan op twee manieren gekoppeld worden: de standaard- en omkeermethode. Dit maakt de haak zwakker en waar nodig is de haak met C-stukken verstevigd.

Een voorbeeld hiervan is onze tegelriek: afhankelijk van werkomgeving kan het noodzakelijk zijn om deze riek andersom (naar u toe) op de minigraver te monteren.

Vragen?
Stuur een appje!